ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

stock-photo-table-set-for-wedding-dinner-10660603

Αν ψάχνετε για ένα ρομαντικό περιβάλλον κοντά στην παραλία για να διοργανώσετε την γαμήλια δεξίωση ή το πάρτι γενεθλίων σας με την οικογένεια και τους φίλους, η ταβέρνα Kalami Beach είναι το ιδανικό μέρος για την εκδήλωσή σας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε στη δημιουργία του μενού και της μουσικής της αρεσκείας σας, καθώς δίνουμε πάντα προσοχή στις απαιτήσεις σας για να γιορτάσετε την ξεχωριστή σας περίσταση.

Special events

Kalami Beach Taverna organise celebrations, wedding receptions, birthday parties and all the special events for a memorable occasion for families, friends and businesses.

If you are looking for a comfortable and romantic setting near the beach to enjoy your celebration with family and friends, Kalami Beach is the perfect place for your special event.

We will gladly help you in arranging and customizing your event. We will assist you to determine the menu and beverage and the music of your preference as we always pay attention to your requirements to celebrate your special occasion. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

gallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallerygallery

backup

Τοποθεσία

Πώς θα μας βρείτε – Διαδρομή με το αυτοκίνητο

Καθώς οδηγείτε στον κεντρικό δρόμο προς το βόρεια Κέρκυρα, θα βρείτε στο δεξί σας χέρι ένα σταυροδρόμι και την πινακίδα που αναγράφει «Καλάμι - Κουλούρα». Στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε το δρόμο σε όλη τη διαδρομή, στρίβετε πάλι δεξιά και ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο Καλάμι. Καθώς εισέρχεστε στο χωριό Καλάμι, θα βρείτε αριστερά σας έναν ανοικτό και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης που διατίθεται για τους πελάτες της ταβέρνας και σε 10 μέτρα την ταβέρνα Kalami Beach. Εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το μενού μας

Ορεκτικά

Ξεκινήστε το γεύμα σας με κάποιο από τα γευστικότατα ζεστά ή κρύα ορεκτικά με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα. Δοκιμάστε το τζατζίκι ή την πάστα ελιάς, μπριάμ, ψητή φέτα ή χωριάτικο λουκάνικο ενώ για όσους προτιμούν τα θαλασσινά, προτείνουμε ταραμοσαλάτα, χταπόδι ξυδάτο, γαρίδες ή μύδια σαγανάκι και αθερίνα ή σαρδέλες.
Μια σαλάτα είναι πάντα ένα υγιές και νόστιμο πιάτο. Η χωριάτικη σαλάτα είναι η πιο δημοφιλής καθώς και τα βραστά λαχανικά με λάδι και λεμόνι που συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα με ψάρι.

Κρεατικά

Για τους λάτρεις του κρέατος, σας προτείνουμε το διασημότερο και πολύ δημοφιλές  «Αρνί Κλέφτικο" ή τις παραδοσιακές Κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ όπως Κόκορα "Παστιτσάδα" και "Σοφρίτο". Το περίτεχνο πάντρεμα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με τις μεσογειακές γεύσεις δημιουργούν ένα εξαίσιο γευστικό αποτέλεσμα. Απολάυστε το κρέας της αρεσκείας σας στη σχάρα ή μαγειρεμένο με το άρωμα και τη γεύση υλικών που παράγει η ελληνική γή.

Ψαρικά
Η γεύση της θάλασσας στο πιάτο σας! Κάθε μέρα ο Γιώργος ψαρεύει στα νερά του Ιονίου με τα αλιευτικά σκάφη Νικολάκης και Γιωργοτζής. Κάθε ψαριά ποικίλει αλλά εξασφαλίζει στους λάτρεις των θαλασσινών την επιλογή σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που μπορείτε να απολαύσετε ψητά. Γι αυτό το λόγο, ρωτήστε για τα φρέσκα ψάρια της ημέρας.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε το φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο με παραδοσιακές συνταγές της Κέρκυρας, Μπουρδέτο ή Μπιάνκο. Ένα επίσης ιδιαίτερο γεύμα με θαλασσινά, από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα θαλασσινών, ο Αστακός Παστιτσάδα ή ο Σκορπιός Μπουρδέτο θα σας ενθουσιάσουν με τις γεύσεις τους.

Κρασιά
Για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, έχουμε επιλέξει κρασιά από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών από τους τοπικούς αμπελώνες όλης της Ελλάδας προσφέροντάς σας εξαιρετικές γεύσεις σε λευκά, ερυθρά και ροζέ κρασιά. Για να ολοκληρώσετε ένα παραδοσιακό Κερκυραϊκό γεύμα, το τοπικό Κερκυραϊκό κρασί είναι η καλύτερη επιλογή.

Επιδόρπια
Ένα τέλειο γεύμα δεν είναι ποτέ πλήρες χωρίς ένα καλό επιδόρπιο. Ο μπακλαβάς, το γιαούρτι και μέλι, οι κρέπες, ή το παγωτό είναι μερικά από τα επιδόρπια του μενού, που συνοδεύονται άριστα με ένα καφέ και μπράντυ ή ποτό της επιλογής σας.
 
Μετά το γεύμα σας, χαλαρώστε και απολαύστε την υπέροχη θέα. Η ταβέρνα βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία πάνω στην παραλία, με πανοραμική θέα στον κόλπο Καλάμι, την Αλβανία και το Νότιο τμήμα της Κέρκυρας. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε!

Η οικογένεια μας

Ο Δημήτρης εργάζεται στον κήπο προμηθεύοντας την ταβέρνα με φρέσκα λαχανικά. Περιστασιακά θα τον δείτε στη μικρή βάρκα του να ψαρεύει αθερίνα ή σαρδέλες.
Η Φρόσω εξακολουθεί να είναι η καρδιά της κουζίνας. Εδώ και 25 χρόνια προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα με τη γνώση και το μεράκι που απαιτεί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Ο Νίκος συνεχίζει να λειτουργεί με επιτυχία την ταβέρνα της οικογένειας με στόχο την προσφορά της ποιότητας στο φαγητό και την εξυπηρέτηση σε λογικές τιμές.

 Ο Γιώργος είναι ο ψαράς της οικογένειας που τροφοδοτεί καθημερινά την ταβέρνα με φρέσκα ψάρια.


Διαβάστε περισσότερα ... ..

 

 

Location

Kalami Beach Taverna is ideally located on beachfront of Kalami bay. Kalami is 32 km from Corfu Town and 8 km from the famous Kassiopi.

Quick Driving instructions
As you drive on the main road to northern Corfu, you will find on your right hand a crossroad and the sign “Kalami – Kouloura”. You turn right and follow the road all the way down, turn right on the bottom and this road will lead to Kalami village. As you enter the village of Kalami, you will find on your left hand an open private parking area available for the taverna’s customers. Within 7m you will be at Kalami Beach Taverna. The taverna also has easy access for disabled people.

Our Menu

Begin your meal with some of our mouth-watering hot or cold starters, and accompany them with a glass of wine or beer. Do not forget to sample tzatziki or olive paste, the tasty briam, baked feta cheese, village sausage and for those who enjoy seafood, we suggest taramosalata, octopus in vinegar, shrimp or mussel saganaki or fried sardines.

To accompany your main course, a salad is always a healthy and tasteful dish. The Greek salad is the most popular, whilst fresh boiled vegetables with olive oil and lemon are a great accompaniment to fish dishes.

For meat lovers, we would recommend that you follow on with the most famous Greek dish of Lamb Kleftiko which is very popular with our regular customers, or the traditional Corfiot dishes such as Rooster Pastitsada and Sofrito. The sophisticated blend of the traditional Greek cuisine with the Mediterranean flavors creates some of the most delicious dishes. Enjoy the meat of your choice grilled or cooked with the aroma and flavour of the fresh ingredients produced by the Greek land. A tender fillet steak grilled to perfection is always a delicious option; enjoy it cooked in its own juices or with one of our special sauces.

The taste of Sea on your dish! Fish and Seafood lovers will thoroughly enjoy the wide variety of fresh fish that is caught daily by George. Every day George searches the Ionian Sea on his fishing boats Nikolakis and Georgotzis for the best quality fish and seafood which you can enjoy cooked to your preference. You have the choice to taste the fresh fish prepared using traditional Corfiot recipes of Bourdeto or Bianco. For an extra special seafood meal, why not try one of the most famous and exceptional seafood dishes of Lobster Pastitsada or Scorpion Fish Bourdeto.

To add an extra special flavour, we have personally selected wines of different varieties of grapes which are harvested from the vineyards around Greece offering you an excellent selection of red, white and rose wines. The local wine also compliments a traditional Corfiot meal very well.

A perfect meal is never complete without a good dessert. Greek yoghurt and honey, homemade crepes, or ice creams are just some of the delicious desserts on our menu, which can ideally be finished off with a coffee and brandy of your choice.
If you just fancy a drink, then we have a fantastic array of drinks for you. Beers, wines, spirits, cocktails, juices and soft drinks are just a few of the drinks you can choose from.

After your meal, relax and enjoy the marvellous views. The Taverna is ideally situated on the beach, and you have the whole horseshoe–shaped Kalami, Albania and the South part of Corfu Island laid out in front of you. What more could you ask for!!

Our History

Dimitris is working on vegetating his land to provide the fresh fruit and vegetables for the taverna. You may also see him in his small boat, whilst fishing with nets for white bait and sardines.

Frosso is still the heart of the kitchen. For 30 years she has been offering the most delicious dishes prepared with the knowledge and the love of typical Greek traditional cooking.

Nikos continues to successfully run the family taverna and upholds the family values of offering the widest choice of excellent home-cooked food at reasonable prices.

George is a skilled fisherman, who contributes by supplying fresh fish to the taverna every day.

Read More…..

 

ΨΑΡΙΑ

Πώς μπορώ να ξέρω ότι ένα ψάρι είναι φρέσκο;


Το φρέσκο ψάρι είναι σκληρό και άκαμπτο. Εάν πατήσετε το σώμα του με το δάχτυλο σας, τότε το δέρμα δεν πρέπει να έχει μόνιμο σημάδι από το δάχτυλο και αν θέλουμε να ακουμπήσει στο χέρι μας, έχει το σχήμα ενός βέλους. Τα μάτια πρέπει να είναι λαμπερά και φωτεινά. Τα βράγχια πρέπει να έχουν έντονο κόκκινο ή ροζ χρώμα, αλλά ποτέ ξηρό και καφέ.


Αφού ψηθεί το κόκκαλο πρέπει να είναι λευκό, ποτέ γκρι ή μαύρο και ενώ τρώτε, το δέρμα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από το κόκκαλο.


Θα σας παρουσιάσουμε μερικά από τα μεσογειακά είδη ψαριών, τα οποία περιλαμβάνονται συνήθως στις ψαριές  μας.


Μαγιάτικο
Είναι ψάρι του ωκεανού και εμφανίζεται μετά τον Απρίλιο. Το σώμα του είναι γκρίζο - ανοικτό μπλε στην πλάτη με μια κίτρινη γραμμή στην πλευρά. Μπορεί να βρεθεί πάνω από 1,50 m και πάνω από 50 κιλά. Ζουν κοπάδια σε βαθιά νερά με άμμο ή βραχώδεις περιοχές. Ψάρεμα με συρτή. Ένα νόστιμο ψάρι στη σχάρα.

Ροφός

Είναι ένα ψάρι που ζει σε πετρώδεις περιοχές με βάρος μέχρι 50 κιλά. Κάνουμε συνήθως κατάδυση για μεγαλύτερα μεγέθη. Νόστιμο κρέας για ψαρόσουπα.

Συναγρίδα
 Ένα πεντανόστιμο ψάρι σε διαφορετικά μεγέθη, αν και μπορούμε να το βρούμε ακόμα και 8 κιλά. Είναι ένα όμορφο και ισχυρό ψάρι, γνωστό ως η "βασίλισσα". Είναι κόκκινο, ζει σε πολύ βαθιά νερά σε κοπάδια. Ψαρεύεται με παραγάδια, συρτή και δίχτυα. Στη σχάρα με λάδι και λεμόνι είναι το αγαπημένο πιάτο για τους λάτρεις των ψαριών.



Λιθρίνι
Αυτό το ψάρι ζει σε καθαρή θάλασσα σε 50m-160m βάθους γύρω από βραχώδεις ή αμμώδεις περιοχές. Έχει ένα ανοικτό ροζ έως κόκκινο χρώμα στην πλάτη που σβήνει στις πλευρές και λευκό στη περιοχή του στομάχου. Το μέγεθος είναι περίπου 60 εκατοστά, αλλά η πλειοψηφία τους είναι 20 εκατοστά-30cm. Σερβίρεται ψητό στη σχάρα.

Μπαρμπούνι
Πρόκειται για μια μεσαίου μεγέθους πετρόψαρο (10cm-40cm) με το καθαρό κόκκινο χρώμα, που χαρακτηρίζεται από τα μουστάκια και τις λευκές και κόκκινες γραμμές στην περιοχή του στομάχου του. Ζουν σε κοπάδια, σε λιγότερο από 100 μέτρα βάθος ορισμένα από αυτά σε αμμώδεις περιοχές, αλλά επίσης υπάρχουν και ως πετρόψαρα. Συνήθως σερβίρονται τηγανιτά, αλλά μπορείτε να τα απολαύσετε στη σχάρα.

Τσιπούρα
Ζουν σε βαθιά νερά του Ιονίου όλο το καλοκαίρι και προσεγγίζουν τις ακτές τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο. Έχουν κοντό κεφάλι και ασημένιες πλευρές με απαλές ροζ αποχρώσεις και χρυσές γραμμές. Τα μάτια είναι ψηλά στο κεφάλι και έχει στενή ουρά. Είναι νόστιμο και πολύ δημοφιλές ψάρι.


Λαβράκι
Η καλύτερη ψαριά! Ζουν σε ρηχά νερά και προτιμούν τις περιοχές που συνδυάζουν την άμμο και τα βράχια. Μερικές φορές, με ιδανικές συνθήκες στην ελληνική θάλασσα ανατπύσσονται σε  μεγαλύτερα μεγέθη. Σερβίρεται στη σχάρα.

Φαγκρί
Ζουν σε βραχώδεις ή αμμώδεις περιοχές του ωκεανού σε βάθος από 30 μ έως 250 μ με βάρος μέχρι 15 κιλά. Έχει ένα επίπεδο σώμα με κόκκινο χρώμα στην πλάτη και ροζ πλευρές με χρυσές ή ασημένιες γραμμές και λευκό-ασημί χρώμα στην περιοχή του στομάχου. Τα πτερύγια είναι ροζ ή κόκκινο χρώμα. Μοιάζει με την τσιπούρα, το λυθρίνι και τη συναγρίδα, αλλά είναι πιο πολύτιμο σε αξία, επειδή ψαρεύεται δύσκολα.


Σαργός
Συχνά ζουν όπου και οι τσιπούρες, σε πολύ βαθιά νερά και βραχώδεις περιοχές. Ο κοινός σαργός μπορεί να είναι περίπου μέχρι 40 εκατοστά και πάνω από ένα κιλό. Έχει στενές λωρίδες στις πλευρές ασημένιο και ένα μαύρο σημείο στα πτερύγια και την ουρά. Ζουν κοπάδια και προτιμούν τις βραχώδεις περιοχές πλούσιες σε φύκια. Είναι ένα νόστιμο ψάρι και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους.



Μελανούρι
Ένα νόστιμο ψάρι μεσαίου μεγέθους, περίπου 20-30 εκ. Ζουν σε βάθος και αμμώδεις περιοχές καθώς και κοντά σε βράχια. Έχει ένα όμορφο ασημένιο χρώμα, μεγάλα μάτια και ένα μαύρο στίγμα στη ρίζα της ουράς του. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία. Μαγειρεύεται στη σχάρα.


Σκορπίνα
Ένα πετρόψαρο με υπέροχη γεύση. Έχει πολλά αγκάθια και το τσίμπημά του μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Μαγειρεύεται ως νόστιμη σούπα ή Μπουρδέτο, μια παραδοσιακή συνταγή της Κέρκυρας.


Κέφαλος
Ψαρεύεται όλο το χρόνο. Έχει μεγάλο βάθος και επίπεδο σώμα. Έχει ένα γκρίζο χρώμα με μπλε γραμμές. Ζει κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας και συχνά στις αμμώδεις ακτές. Σερβίρεται ψητό.



Χταπόδι
Ένα μεγάλο κεφάλι και 8 "πόδια". Το χρώμα είναι γκρίζο ή καφετί μερικές φορές με τις κίτρινες γραμμές. Τα μεγέθη ποικίλουν και μπορούμε να το βρούμε ακόμα και σε 20 κιλά. Πολύ γευστικός ως ορεκτικό με ξίδι.


Ξιφίας
Ο ξιφίας είναι ψάρι κυνηγός και πολύ επιθετικός. Ζει σε βάθος όπου η θερμοκρασία του νερού είναι περίπου τρεις βαθμούς Κελσίου. Υπό αυτές τις συνθήκες, αυξάνει τη θερμοκρασία του τα μάτια του στους 20 βαθμούς, επιτρέποντάς του να διακρίνει κινούμενους στόχους επτά φορές καλύτερα. Η μπριζόλα ξιφίας στη σχάρα είναι ένα πολύ νόστιμο γεύμα.


Αστακός
Ο αστακός προσφέρει το πιο γευστικό πιάτο για τους καλοφαγάδες. Είναι κόκκινος με δαγκάνες και ζει σε πολύ βαθιά νερά μέσα σε βράχια. Μπορούμε να το βρούμε σε 500 γραμμάρια και εάν είμαστε τυχεροί εως και 2 κιλά. Το ψάρεμα του αστακού απαγορεύεται κατά την περίοδο αναπαραγωγής τους. Αν θέλετε ένα ιδιαίτερο γεύμα, σας προτείνουμε το Αστακό Παστιτσάδα μαγειρεμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή της Κέρκυρας.

Welcome to our site

Contact Us

Corfu Greece 49083

Tel: +30 26630 91168

Fax:+30 26630 91674

www.kalamibeach.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook Image